Cu microfonul în atelier

Ieri am avut parte de o vizită specială la atelier: Ana Maria Olteanu, de la Radio România Actualități, a venit curioasă la noi să afle cum se  coase o sacoșă. În cadrul unei emisiuni pe care o ține la radio, dezvăluie „secretele” unor meserii  comune sau aparte (costumieri la teatru) și face cunoscut tuturor cum să-și manufactureze obiecte pentru ei.

Dornici cum suntem să ducem sacoșa cât mai departe,  am primit-o cu drag în micul nostru atelier și i-am deschis porțile.

Și cum era vorba despre dezvăluirea unor secrete legate de sacoșe, persoanele cele mai potrivite pentru a face asta au fost dnele maistru Rodica și Suzana. Împreună, în răcorosul atelier, i-au povestit Anei Mariei cum a crescut proiectul în ce doi ani de existență.

 

Povestea „Cum se face o sacoșă” a început de la 0, cu croirea materialului și a continuat cu lucrul la mașină. Dinamic explanation. Însă nu a fost lecție seacă, Rodica și Suzana completând cu povești și aventuri de la atelier: cum au făcut rost de primele mașini de cusut donate, cum au salvat câinii de lângă clădire de numeroase năpaste, ce le ține aproape de proiect și cu câtă implicare suplimentară au făcut atelierul să meargă.

 

Doamnele maistru sunt cele care le învăță pe fetele nou-venite să coasă sacoșele noastre trainice. Dar nu numai atât. Încearcă să le învețe cum e cu „lucrul”, ce înseamnă să fii angajat, cum cooperezi cu ceilalți. Evident că acest lucru se întâmplă cu angajatele noastre mai tinere.

 

Pe parcursul celor două ore de vizită ( nu se stă puțin la noi în atelier) am povestit și am făcut o sacoșă. Am aflat despre cusătura franceză și despre cum este calculată suprafața materialului astfel încât să iasă fix numărul de sacoșe comandate și să nu rămână nici un rest.

Toate aceste le puteți afla și voi, în emisiunea Anei de săptămâna viitoare. Vom anunța pe facebook când va fi difuzată. Mulțumim Anei Mariei pentru curiozitatea și interesul avute pentru micul nostru spațiu de producție. A promis că va reveni în vizită, pentru a-ți ace propria sacoșă. Un exemplu demn de urmat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *