FAQ

Tu ai întrebat, iar noi am răspuns!

Ne place să fim aproape de tine, să te îndrumăm către a alege produsele noastre (din bumbac sau materiale textile reutilizabile) potrivite pentru un stil de viață mai sustenabil și să îți răspundem la toate întrebările pe care le ai. Întrucât am remarcat de-a lungul timpului că anumite întrebări se repetă în mesajele pe care le primim pe Social Media sau pe e-mail, ne-am gândit să creăm această rubrică pe site, unde vom răspunde, pe rând, la toate curiozitățile.

Nu, nu avem un magazin fizic. La sediul nostru avem doar atelierul unde lucrăm efectiv produsele și un spațiu pe care noi îl numim „showroom”, unde depozităm sacoșelele.

Toate produsele (sacoșe, săculeți, măști, portfarduri, ghiozdane, genți, huse laptop/tabletă etc.)  pot fi achiziționate online, de pe site-ul nostru: https://www.atelieruldepanza.ro/magazin/.

De asemenea, iată o listă cu magazinele/spațiile unde se găsesc o parte dintre sacoșele noastre:

– MioBio, Str. Jules Michelet, nr.9, sector 1, București;

– Souvenir Shop, Str. Blănari, nr.5, sector 3, București;

– Lipscani Souvenirs, Str. Lipscani, nr.43, sector 3, București;

– Gift Shop Grădina Botanică, Șos. Cotroceni, nr. 32, sector 6, București;

– Seneca AntiCafe, Str. Arhitect Ion Mincu, nr.1, sector 1, București;

– Magazinul de suveniruri al Muzeului Național de istorie naturală „Grigore Antipa”, Șos. Kiseleff, nr 1, sector 1, București;

– Magazinul de suveniruri al Muzeului Național al Țăranului Român, Șos. Kiseleff, nr 3, sector 1, București;

– Magazinul Faptelor Bune, Bulevardul Brătianu, nr.27, sector 3, București (în apropierea magazinului Cocor);

– Arhiva de Cafea și ceai, Str. Arhivelor, nr.2, Sibiu;

– Jujube Atelier, Str. Faurului, nr.19, Sibiu.

Produsele noastre se adresează atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

Putem personaliza sacoșe cu grafica dorită, însă cantitatea minimă pentru o comandă este de 10 bucăți. Important de menționat este faptul că noi nu ne asumăm niciun drept de autor asupra graficii pe care ne-o trimiți.

Pașii pentru plasarea unei comenzi personalizate sunt următorii:

Pasul 1: Intră aici și alege modelul de produs neimprimat pe care dorești să-l personalizezi;

Pasul 2: Scrie-ne un e-mail la adresa contact@atelieruldepanza.ro cu următoarele detalii:

  • Care este produsul pe care dorești să-l personalizăm;
  • Câte bucăți dorești să comanzi (minim 10);
  • Nu uita să atașezi grafica dorită și să menționezi cum dorești să fie imprimată (o culoare/ mai multe culori).

Pasul 3: Colega noastră care se ocupă de comenzi va reveni pe e-mail cu oferta și cu mai multe detalii.

Unitatea protejată autorizată (UPA) este o formă de întreprindere socială, acredidată de Ministerul Muncii, în cadrul căreia minim 50% din angajați sunt persoane cu dizabilități. Intră aici și află mai multe detalii despre acest statut.

Conform Legii 448/2006 privind protecția persoanelor cu dizabilități, COMPANIILE au posibilitatea de a face achiziții de la unități protejate, utilizând jumătate din fondul taxei pe dizabilitate.

Condițiile sunt următoarele:

– Compania are minim 50 de angajați;

– Produsele pe care compania dorește să le achiziționeze sunt lucrate în cadrul unității protejate, prin propria activitate a persoanelor cu dizabilități angajate în unitatea protejată autorizată;

– Jumătate din valoarea taxei pe dizabilități poate fi utilizată pentru achiziții de bunuri și servicii de la unități protejate;

– Unitatea protejată este autorizată conform noilor reglementări (persoanele cu dizabilități angajate reprezintă cel puțin 30% din numărul total al salariaților și cumulează minim 50% normă din total norme angajați);

Atenție! Verificați ca unitatea protejată de la care veți face achiziția să fie autorizată conform noilor reglementări. Lista unităților protejate autorizate poate fi găsita pe site-ul oficial al ANPDCA: http://andpdca.gov.ro/w/unitati-protejate-autorizate/.

Autorizația Atelierului de Pânză actualizată este aici.

Pentru a afla mai multe detalii, te invităm să citești articolul dedicat acestui subiect sau verifică pagina unitate protejata.

Linia Puzzletex reprezintă, așa cum ne place nouă să spunem, o dovadă clară de consum responsabil, un efort canalizat în direcția dezvoltării durabile, iar fiecare produs este special și unic. Acestă linie de produse a fost dezvoltată începând cu anul 2015 și e gândită având la bază principiul economiei circulare (dăm viață unor noi produse din diferite resturi de materiale textile pe care le primim sub formă de donație de la diferiți furnizori -> aceste materiale pot fi bucăți din draperii, perdele, care au rămas nefolosite).

Întrucât bucățile diferă ca dimensiune, croitorii caută cele mai optime soluții prin care le pot reutiliza și transforma în noi accesorii (în funcție de lungimea metrajului, aceștia își dau seama ce produse pot fi realizate, câte bucăți, astfel încât pierderile de materiale să fie minime sau deloc). De aceea, niciun produs nu va semăna niciodată 100% cu un altul realizat din același metraj, iar pozele de pe site de la produsele Puzzletex sunt cu titlu de prezentare.

Pașii pentru a comanda un produs Puzzletex:

Pasul 1: Alege produsul dorit de pe site: https://www.atelieruldepanza.ro/categorie-produs/puzzletex-produse-din-deseuri-textile/;

Pasul 2: Trimite-ne un e-mail pe adresa contact@atelieruldepanza.ro, în care să ne spui ce produs te interesează (dintre cele de pe site);

Pasul 3: Vom reveni cu poze cu produsele pe care le avem pe stoc (din modelul dorit) sau cu poze cu metrajele disponibile din care putem realiza produsul.

Sigur că da! Noi avem un săculeț standard. Pentru comenzi, te rugăm să ne scrii la adresa contact@atelieruldepanza.ro.

Pentru realizarea sacoșelor natur folosim o țesătură 100% bumbac (neînălbit, nevopsit și netratat).

Dacă sunt bine păstrate și spălate cu grijă (de mână), atât printurile, cât și sacoșele, rezistă ani de zile.

Cel mai indicat ar fi să speli produsul de mână, cu apă călduță (nu fierbinte, întrucât bumbacul este o țesătură care intră la apă).

Aceste produse le poți spăla fie de mână, fie la mașina de spălat (dar la 30-45 grade maxim).

Nu, măștile noastre nu au acea foiță metalică pentru fixare pe nas. În schimb, un model prezintă o cusătură interioară pentru a se așeza perfect pe forma feței (este vorba despre modelul fără pliuri, cel din poza atașată mai jos).

Ambele modele sunt realizate din strat dublu de material.

Folosim inclusiv bucățile mici de material (care ne rămân din realizarea altor produse) pentru a prinde etichetele de produse. Mergem foarte mult pe ideea de reutilizare, nu reciclare (reciclarea ar fi cam ultimul pas).

Sperăm să te ajute toate informațiile de mai sus. De asemenea, pentru orice nelămuriri/curiozități, ne poți scrie la adresa de e-mail contact@atelieruldepanza.ro sau pe pagina noastră de Facebook / Instagram.

Nu uita să fii sustenabil și să faci alegeri responsabile față de mediu! De asemenea, te încurajăm să susții afacerile locale ori de câte ori ai ocazia (un like, un follow, un share, o comandă plasată, fiecare contribuție contează și face diferența). Pe curând!