Despre Atelierul de Pânză

Cine suntem

Atelierul de Panza este una dintre inițiativele de economie socială ale asociației Viitor Plus – pentru oameni și natură. Acest program a luat naștere în 2009 din dorința de a contribui, pe cât posibil, la găsirea unor soluții prietenoase cu mediul care să înlocuiască clasica pungă de plastic.

Principalele produse pe care le realizăm sunt: sacoşele reutilizabile din bumbac 100%, (netratat, nevopsit, neînălbit, si diverse produse create din materiale textile pre-producţie (care astfel prind o nouă viață).

De asemenea, este important de amintit aici și faptul că suntem membri fondatori RISE (Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție prin Activitate Economică).

Misiunile noastre

Misiunea de mediu

Ne dorim să diminuăm consumul de pungi de plastic şi să oferim consumatorilor o alternativă la acestea – sacoșele din pânză. Mai mult decât atât, dorim să fim un promotor al economiei circulare utilizând resturi textile ca materie primă în procesul de producţie – linia de produse Puzzletex.

Misiunea socială

Din 2014, avem statut de unitate protejată autorizată de către Ministerul Muncii, ceea ce înseamnă că minim 30% dintre angajaţii noștri sunt persoane cu dizabilităţi, cărora le oferim un loc de muncă demn, iar timpul de lucru cumulat al acestora reprezintă cel puțin 50% din totalul timpului de lucru al tuturor angajaților atelierului.
Conform Legii 448/2006 privind protecția persoanelor cu dizabilități (modificată în 2020), companiile au posibilitatea de a face achiziții de la noi, utilizând jumătate din fondul taxei pe dizabilitate.

Impact

Impact social

Suntem unitate protejata Atelierul de Pânză este o inițiativă de economie socială cu statut de unitate protejată autorizată! Conform Legii 448/2006 privind protecția persoanelor cu dizabilități (modificată în 2020), companiile au posibilitatea de a face achiziții de la noi, utilizând jumătate din fondul taxei pe dizabilitate.

  • Oferim locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități;
  • Pachetul salarial cu 75% mai mare decât minimul pe economie;
  • Beneficii plătite (prime, tichete de vacanță);
  • Program de lucru respectat.
Atelierul de Pânză-accesorii Puzzletex

Impact de mediu

  • Produsele noastre (sacoșele din 100% bumbac, accesoriile Puzzletex) reprezintă o alternativă non-poluatoare la punga de plastic;
  • Accesoriile Puzzletex reprezintă pași importanți pe care îi facem către susținerea economiei circulare.Ele sunt confecționate din resturi textile, bucăți mai mari sau mai mici de materiale, cărora le-am dat o nouă viață.
  • Primim sub formă de donație resturi textile reutilizabile de la diferiți furnizori;
  • Utilizăm carton reciclat pentru etichetele care însoțesc produsele noastre.

Impact economic

Încurajăm companiile cu peste 50 de angajați să utilizeze jumătate din taxa pe dizabilitate pentru a achiziționa produse lucrate în cadrul unității noastre protejate.

Parteneriat IKEA

Suntem din 2018 furnizorul serviciului de cusut Ikea. Te invităm să urmărești filmul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre colaborarea cu IKEA:

Dacă îți dorești să realizezi o perdea, o draperie unică sau vrei să modifici un produs achiziționat din magazin, apelează cu încredere la serviciile din cadrul departamentului de textile, servicii disponibile atât în IKEA Băneasa, cât și în IKEA Pallady.

Executăm ajustări, cusături simple (tiv pentru scurtare, tiv lateral), dar și cusături complexe (cusătură dublă, rejansă, surfilat, confecționat bride). Alege materialului disponibil care se potrivește cel mai bine cu gusturile tale, iar noi ne vom ocupa ca produsul final să iasă conform dorințelor tale!

Aparitii media