Ce putem face si ce se intampla cu plasticul?

Saptamana aceasta vrem sa ne informam si va invitam sa va informati alaturi de noi 🙂

Pe noi ne intereseaza: solutii la problema poluarii cu pungi de plastic si cu plastic in general, optiuni pentru alegerile de zi cu zi si sa reusim sa vedem perspectiva mai mare si cauzele pentru care mediul din jur devine un mare cos de gunoi.

O prima recomandare este  o discutie TED, a lui Mike Biddle despre reciclarea plasticului, chiar si a acelui plastic „imposibil” din care sunt facute pungile de plastic. Se pare ca este posibil ca oceanele si mediul sa nu mai fie un purgatoriu etern pentru pungile de plastic care nu mai unde sa ajunga.

Vizionare placuta.
http://www.ted.com/talks/mike_biddle.html

 

Seria de informare poate continua cu acest articol despre scurta viata a obiectelor de plastic, si lunga lor viata de apoi in natura.

Noi cumparam, natura plateste. Noi ne indatoram.

„As with many “cheap” things, the price reflects only the fact that the sellers privatize their profits and socialize the costs.”

http://e360.yale.edu/feature/carl_safina_gyre_tons_of_trash_covers_shores_alaska/2668/

Plasticul nu afecteaza doar natura salbatica, ceea ce numim „mediul inconjurator”, ci si oamenii.- aflam mai multe despre asta din videoclipul de mai jos:

„Scoicile sunt mai destepte decat oamenii”.

Van Jones vorbeste despre posiblitatea si marinimia de a da o a doua sansa plasticului, de a nu-l abandona si de a-l introduce intr-un ciclu al folosirii.

Ideea principala este: plasticul nu distruge doar mediul, ci afecteaza vietile celor mai saraci dintre locuitorii planetei.

http://www.ted.com/talks/van_jones_the_economic_injustice_of_plastic.html

Speram ca ati aflat lucrurila care v-au facut sa va miscati in scaun si care poate in viitor va fac sa va implicati in lupta impotriva plasticului.

Voi aveti sugestii pentru noi? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *