Ai auzit de harta interactivă a reciclării?

Din ce în ce mai mulți ne dorim o lume mai puțin poluată, mai atentă la conservarea resurselor, dar ce ne oprește din a avea un comportament mai responsabil față de mediu? Ei bine, acum chiar nimic nu ne mai ține în loc. Colegii noștri de la Harta Reciclării au pus bazele unei noi versiuni interactive, participative a website-ului hartareciclarii.ro, în care au inclus mai multe puncte de reciclare în funcție de materialul din care sunt făcute produsele.

Cum ne ajută HARTA RECICLĂRII?

Harta Reciclării permite identificarea diferitelor puncte de colectare selectivă pentru o multitudine de deșeuri, de la hârtie, plastic și metal, până la deșeuri electrice, anvelope, becuri, baterii ș.a.. Platforma afișează cele mai apropiate puncte de colectare a deșeurilor în funcție de locația noastră, a utilizatorilor, și tipul materialului pe care dorim să-l reciclăm.

Tot ce trebuie să faci este să accesezi link-ul următor, să permiți GPS-ului să te localizeze, iar în funcție de materialul pe care îți dorești să-l reciclezi, harta îți va oferi cele mai apropiate puncte de sortare față de locația în care te afli în acel moment.

Website-ul hartareciclarii.ro are și o componentă educațională. Vei găsi informații detaliate despre cum se colectează corect aproape orice tip de material reciclabil, cum se reutilizează deșeurile sau ce alternative mai prietenoase cu mediul putem adopta. De asemenea, vei găsi o serie întreagă de articole utile și informații de tipul “știați că”, dar și o colecție de clipuri video educative despre protejarea mediului.

Cum participăm la Harta Reciclării?

Această hartă este și participativă, ceea ce înseamnă că poți la rândul tău să modifici sau să adaugi noi locații de colectare (dacă ele nu apar deja pe harta). Cum? Simplu! Urmărește filmulețul următor și află tot ce ai de făcut:

Alătură-te și tu acestei inițiative și susține întreaga comunitate de persoane care doresc să recicleze! Împreună participăm la reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile!

Platforma Harta Reciclării este un proiect al Asociației ViitorPlus dezvoltat în parteneriat cu compania Coca-Cola HBC România, fiind inclus în campania de educație pentru colectare selectivă După Noi, strângem tot noi. Totodată, Harta Reciclării beneficiază de susținerea Ministerului Mediului și are o componentă educativă si în afara mediului virtual, finanțata prin fonduri europene în cadrul proiectului “No planet B”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *