Atelierul de pânză și Recicleta au făcut Școala Altfel

O nouă primăvară, o nouă ocazie pentru ViitorPlus de a participa la programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” (7- 11 aprilie 2014), cunoscut și ca „Școala Altfel”. Este vorba despre o săptămână, în cadrul fiecărui an școlar, în care elevii au un orar special format doar din activități cu caracter non-formal. ViitorPlus a folosit și în trecut această ocazie pentru a lucra cu copiii, deoarece credem că este foarte important ca aceștia să învețe respectul pentru natură și mediul înconjurător cât mai devreme, ne dorim să schimbăm mentalități de la o vârstă cât mai fragedă și am încercat întotdeauna să facem proiectele noastre de educație cât mai non-formale.

 

Atelier de pictura pe sacose

Ce ocazie mai bună de a testa creativitatea copiilor şi de a-i învăţa despre beneficiile bumbacului, dacă nu atelierele de pictură pe sacoşele organizate de Atelierul de pânză în cadrul acestei săptămâni speciale? Copiii de la Școala I. G. Duca și Scoala Europeană s-au jucat cu pensulele sub ochii atenţi ai voluntarelor ViitorPlus şi ai doamnelor profesoare. Voluntarii i-au instruit pe copii cum să picteze corect şi să îşi dea frâu liber imaginaţiei, iar rezultatele au fost remarcabile, cei mici demonstrând că sunt adevăraţi artişti în devenire şi că ştiu să îmbine culorile vii cu multă măiestrie. De asemenea, ei au aflat că plasticul este extrem de dăunător şi că nu ar trebui să mai folosească sacoşe de plastic când îşi cară jucăriile, hainele sau cărţile după ei în parc, acasă sau la şcoală. La sfârşit au aflat cu mare bucurie că îşi pot lua noua traistă preferată acasă, nu înainte de a se poza cu mândrie alături de propriile creaţii.

Nici Recicleta nu s-a lasat mai prejos și a vizitat Școala 109. Voluntarele ViitorPlus au oferit celor 20 de copii de clasa a 2-a o prezentare interactivă și educativă despre reducere-refolosire-reciclare și apoi i-au invitat la o activitate practică, și anume realizarea de rame foto din carton și alte materiale refolosite. Ca și in cazul atelierului de pictură, copiii au fost foarte curioși, activi și creativi, creând rame în culori foarte vesele și decorate cu grijă și foarte multă atenție la detalii. Și ce fotografie să fie mai potrivită pentru ele, dacă nu una cu clasa și voluntarele cu care s-au împrietenit cu ocazia acestei activități? La sfârșit, cu toții s-au pozat cu noile amintiri și au fost încântați să le ia acasă pentru a se lăuda părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *