Câteva sfaturi despre cum să porți corect măștile de protecție reutilizabile de la Atelierul de Pânză

După cum bine știți, din luna martie, pe lângă produsele clasice (sacoșele și accesoriile Puzzletex), am început să lucrăm în Atelier și măști de protecție din materiale textile – vorbim aici despre cele 2 modele de măști de protecție din bumbac. Dacă sunteți curioși cum am început să confecționăm aceste produse, vă invităm să parcurgeți acest material pentru a afla mai multe detalii.

Beneficiile unei măști de protecție din bumbac realizate în Atelier

Măștile de protecție din bumbac pe care le realizăm au multe avantaje: sunt reutilizabile (ceea ce înseamnă că sunt prietenoase cu mediul), sunt disponibile pe mai multe măsuri (astfel încât să se potrivească cât mai bine pe forma feței) și să nu uităm că sunt prietenoase și din punct de vedere financiar. Mai multe despre aceste amănunte puteți regăsi într-un alt articol pe care l-am scris și pe care îl puteți accesa aici.

Măști reutilizabile din bumbac

Deși măștile textile dispun de o sumedie de avantaje, este important să reținem că ele nu sunt chirurgicale, prin urmare nu sunt omologate. Măștile din bumbac protejează nasul și gura doar dacă sunt spălate și sterilizate prin fierbere timp de 5 minute. Pentru o și mai bună igienă, puteți lăsa la înmuiat masca în clor timp de câteva minute, apoi o puteți spăla la temperaturi ridicate și ulterior steriliza. Masca este eficientă doar când e folosită în combinație cu igiena corespunzătoare și recomandăm spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool (concentrație 70%).

Măști reutilizabile din bumbac

Imagine de congerdesign de la Pixabay

Pentru o purtare adecvată a măștilor de protecție reutilizabile din bumbac, trebuie să țineți cont de următoarele reguli:

1) Înainte de a poziționa masca reutilizabilă din bumbac pe față, spălați-vă bine pe mâine cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun;
2) Acoperiți gura și nasul cu masca și asigurați-vă că nu sunt spații goale între față și mască;
3) Nu atingeți masca de protecție din bumbac în timpul purtării (dacă e musai totuși să faceți acest lucru, curățați-vă bine mâinele cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun);
4) Înlocuiți masca cu una nouă atunci când aceasta se umezește (prima mască se poate refolosi din nou DOAR după ce a fost spălată și sterilizată – vezi procesul detaliat mai sus);

Un alt aspect important: cum îndepărtăm masca de protecție din bumbac după purtare?

Mască față protecție bumbac colorat

Pentru a da jos masca de pe față, în primul rând trebuie să vă asigurați că ați curățat bine de tot mâinile. Apoi apucați benzile elastice de după ureche (nu puneți mâna pe partea din față) și îndepărtați masca de protecție din bumbac. După ce v-ați dat masca jos, curățați-vă pe mâine cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

În concluzie, iată câteva sfaturi importante:
– Nu purtați măști de protecție reutilizabile din bumbac dacă nu le-ați sterilizat corespunzător.
– Schimbați masca dacă simțiți că aceasta s-a umezit (verificați să aveți mereu cu voi măcar o bucată de rezervă);
– Purtați masca corespunzător și respectați normele de igienă;

Multă sănătate tuturor și gânduri bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *