Regulament concurs #IulieFărăPlastic

Luna aceasta ne-am alăturat și noi mișcării #IulieFărăPlastic, o mișcare globală prin care oamenii încearcă să facă alegeri mai sustenabile.

„Plastic free July” este o inițiativă care a pornit de undeva din vestul Australiei în urmă cu 10 ani, când o echipă de activiști pentu mediu și-a propus ca în luna iulie a anului 2011 să nu consume niciun obiect din plastic. Scopul acestei mișcări a fost de a atrage atenția asupra pericolelor care există atunci când plasticul ajunge în natură.

Știai că?! 
🔹 Plasticul are o durată de viață extrem de lungă;
🔹 În România se consumă anual în jur de 5 miliarde de pungi de plastic;
🔹 O pungă de plastic e folosită în medie 12 minute;
🔹 Durează între 10 și 1000 de ani ca o pungă de plastic să se descompună în microparticule.
Acestea sunt doar câteva dintre motivele care ne-au determinat ca în anul 2009 să pornim Atelierul de Pânză (program marca ViitorPlus) și să oferim consumatorilor o alternativă la clasicele pungi de plastic. Am început prin a coase sacoșe din 100% bumbac, după care am adăugat linia de produse Puzzletex (penare, genți, ghiozdane, huse etc.), iar de anul trecut am dezvoltat și linia de măști reutilizabile. În imaginea de mai jos poți vedea ce rezultate am obținut în 11 ani de activitate:
Atelierul de Pânză - rezultate unitate protejată

Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru tine și să te ajutăm să reduci plasticul din viața ta, așă că iată ce idee ne-a venit: în perioada 07.07.2021 – 14.07.2021, organizăm un giveaway pe pagina noastră de Instagram în care oferim un kit sustenabil format din 3 produse din bumbac (un săculeț pentru pâine, un săculeț pentru fructe/legume și un săculeț pentru nuci/migdale/alune etc).

Atelierul de Pânză - concurs „Iulie fără plastic”

Regulamentul complet al concursului îl găsești AICI.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *