Regulament concurs #IulieFărăPlastic

Ca în fiecare an și în 2022 ne-am alăturat mișcării „Iulie fără plastic”, un demers global prin care oamenii sunt încurajați să facă alegeri mai prietenoase cu mediul.

„Plastic free July” este o acțiune care a pornit de undeva din vestul Australiei în urmă cu 10 ani, când o echipă de activiști pentu mediu și-a propus ca în luna iulie a anului 2011 să nu consume niciun obiect din plastic. Scopul acestei mișcări a fost de a atrage atenția asupra pericolelor care există atunci când plasticul ajunge în natură.

Știai că?! 
🔹 Plasticul are o durată de viață extrem de lungă;
🔹 Pungile de plastic nu se reciclează;
🔹 O pungă de plastic e folosită în medie 12 minute;
🔹 Mai mult de trei sferturi din tot plasticul produs până în anul 2015 (8,3 miliarde de tone), a ajuns la groapa de gunoi sau în natură (informație preluată de la colegii de la Harta Reciclării).
Cele de mai sus sunt doar câteva dintre argumentele care au stat la baza înființării programului în 2009. Atelierul de Pânză a pornit la drum cu misiunea de a oferi alternative prietenoase cu mediul la punga de plastic. Am început prin a coase sacoșe de pânză, iar mai târziu, am adăugat la portofoliul de produse accesoriile Puzzletex (realizate din materiale textile reutilizabile) și sacoșele din bumbac reciclat.
Vrem să te ajutăm să faci alegeri eco-friendly, așă că iată ce idee ne-a venit: în perioada 07.07.2021 – 11.07.2021, organizăm un giveaway pe pagina noastră de Instagram, în care oferim ca premiu o sacoșă din 100% bumbac (neînălbit, netratat și nevopsit), a cărei grafică este realizată prin broderie, de către un colaborator de-al nostru. Pentru a afla mai multe despre acest concurs, dar și pentru a te pune la curent cu regulile, te invităm să parcurgi următorul material: https://bit.ly/3Inv8nL.
Mult succes!

0 replies on “Regulament concurs #IulieFărăPlastic”

  • Dar prin implicarea in miscarea „Plastic free July” putem fi parte din acest demers urias si contribui la reducerea cantitatilor de plastic care ajung in mediul inconjurator. Pregateste-te pentru un iulie fara plastic si fii vocea schimbarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *