foșnitoricii nu-l pot privi in ochi pe Pinocchio

„Pe 1 ianuarie 2010 Pinochhio este trimis de Geppetto la cumpărături.  Cel mai aproape de casa lor este un supermarket, de unde de obicei Geppetto își achiziționează lemnul și sculele pentru tâmplărit, iar Pinocchio hăinuțele.

După o jumătate de oră, Pinocchio se întoarce de la supermarket cu mâinile goale, spre marea surpindere a lui Geppetto. Cunoscându-i antecedentele, Geppetto îi pune mai multe întrebări despre întâmplare:

-Dar bine Pinocchio, nu te-am trimis la cumpărături?

-La supermarket am fost, Geppetto!

– Te rog să nu minți, știi că îmi dau seama când minți. Sper că nu ai fost iar cu vulpea și pisica la bâlci…

-Geppetto, crede-mă, nu am fost.

– Atunci unde sunt cumpărăturile?

– Când am ajuns la supermarket, am avut parte de-o surpriză. Se pare că au interzis pungile de plastic și nu am avut în ce să aduc cumpărăturile, iar bani și de sacoșă nu am avut.

Și lui Pinocchio nu i-a crescut nasul.”

Inventând acestă anecdotă, am incercat să-i povestesc veteranului Rafiescu, despre noua lege din Italia care interzice, incepând cu 1 ianuarie 2011, pungile de plastic. Se pare că pe lângă a fi mari consumatori de paste și pizza, italieni sunt(au fost) mari consumatori de pungi de plastic. Nenea Rafiescu e de modă veche și nu e obișnuit cu termeni legislativi sau cu politicile guvernamentale, așa că i-am spus că dacă ajungem vreodată in Italia, o să fie in vacanță, pentru că e clar că italieni ne-au ușurat munca, eliminându-i ei pe foșnitorici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *