Parteneriatul cu IKEA, un plus pentru antreprenoriatul social din România!

Parteneriatul cu IKEA

În ciuda mediului economic ostil din ziua de astăzi, nu am renunțat niciodată la misiunea noastră socială și de mediu, pe care nu doar că ne-am asumat-o, ci ne-am și însușit-o. Din dorința de a transmite mai departe misiunea, am căutat mereu parteneri care să poată empatiza cu noi, cu demersurile pe care le realizăm, să ne susțină și care să poată aprecia natura și calitatea produselor pe care le lucrăm în cadrul atelierului.

Pe această cale, dorim să vă anunțăm că printre partenerii noștri se numără și IKEA, o companie care susține și promovează valori comune cu ale noastre. Este cunoscut faptul că la nivel global, IKEA colaborează cu asociațiile și întreprinderile care susțin comunitatea și totodată, ea însăși, este una dintre companiile care promovează responsabilitatea socială prin organizarea a diferite campanii de CSR (din engleză, Community Social Responsability).

Colaborarea cu IKEA Băneasa a început în luna noiembrie 2018 și a constat în oferirea serviciilor de croitorie și retușuri tuturor clienților IKEA care achiziționau produse din cadrul departamentului de textile al magazinului. Odată cu deschiderea noului punct de lucru IKEA din Pallady și serviciile oferite de Atelierul de Pânză s-au extins. În prezent oferim serviciile de croitorie și retușuri în cele două locații IKEA din București (Băneasa și Pallady). Deși parteneriatul este relativ nou, am prins repede mersul lucrurilor, ne-am dat seama care este volumul de muncă, și am reușit să realizăm chiar mai multe lucruri decât ne-am propus la început.

Pentru noi este foarte importantă părerea clienților, așa că în urma predării comenzilor suntem foarte atenți la feedback-ul pe care îl primim de la consumatori. Conform părerilor adunate de-a lungul timpului de la diferiți clienți și de la colegii noștri din IKEA, ne-am dat seama că produsele pe care le lucrăm se ridică la nivelul așteptărilor și sunt realizate întru totul conform cerințelor primite. Hărnicia, determinarea, perseverența sunt doar trei dintre elementele cheie pe care le-am introdus în activitatea de zi cu zi, iar acestea și-au făcut simțite prezența prin creșterea numărului de produse pe care le avem de finalizat. Pe lângă clienți, acordăm o atenție deosebită și partenerilor pe care îi avem. De aceea, suntem foarte atenți la cerințele pe care le primim de la colaboratorii noștri.

Ca în orice activitate, există luni de vârf și luni mai puțin aglomerate. Ne mândrim cu faptul că am trecut cu bine peste lunile cu flux ridicat de comenzi și că am reușit să le predăm pe toate în timpul stabilit. Pe lângă această realizare, ne bucurăm și de statutul pe care îl avem, și anume cel de unitate protejată. Suntem bucuroși că putem integra în echipa de lucru și persoane cu dizabilități. Ne recomandă faptul că investim în permanență în formarea angajaților. De asemenea, asigurăm tuturor celor care lucrează în cadrul Atelierului de Pânză locuri de muncă decente, cu salarii mai mari cu 40% față de minimul pe economie.

În cei 11 ani de activitate, am înregistrat următoarele rezultate:
267.895 produse din bumbac natur cusute (sacoșe, săculeți etc.);
1.952 kg deșeuri textile reutilizate (2014-2020);
7 locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități, iar în viitorul apropiat cu siguranță numărul acestora va crește.

Împreună cu IKEA ne-am propus să luptăm în vederea combaterii șomajului din rândul persoanelor cu dizabilități, luând astfel parte la dezvoltarea economică, socială și de mediu.

Ne dorim să continuăm această colaborare şi să dezvoltăm parteneriatul strategic, venind cu noi idei şi acţiuni care să promoveze grija pentru mediu şi față de oameni, aceeaşi grijă care ne-a însoţit și care a reprezentat motorul acțiunii de-a lungul celor 11 ani de activitate!

Parteneriat IKEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *