FĂRĂ bordURĂ! Haideți la Marș!

De 5 ani lucrăm în Atelier alături de persoane cu dizabilități și am văzut cât de greu le este să se deplaseze prin București din cauza lipsei de atenție a autorităților în ceea ce privește accesibilizarea.

De aceea, vă invităm să participăm la al doilea Marș „Oraș accesibil pentru oameni” – un apel la adresa autorităților publice care nu au pus niciodată prioritar pe agenda publică problema accesibilizării use this link. Marșul are loc mâine, 4 iulie, începând cu ora 10.00, în Piața Victoriei și va parcurge drumul până la Piața Universității.

De ce să vii? Iată un exemplu: anul acesta Primăria a dat în folosință pasajul de la Piața Presei, desființând trecerea de pietoni, fără a asigura posibilitatea persoanelor cu mobilitate redusă de a traversa în siguranță strada. La trei săptămâni de la inaugurare, pasajul este în continuare neaccesibilizat, în ciuda declarațiilor Primăriei Generale că “vor fi luate măsuri imediate de accesibilizare”. În linkul de mai jos, puteți vedea încercarea de a traversa pasajul: https://www.youtube.com/watch?v=J-U8AEhD4Ec&feature=youtu.be

Detalii despre Marș și ce reprezintă acesta, în link-ul următorhttps://www.facebook.com/events/754467967984760/

Scrisoare deschisă către Domnul Primar General Sorin Oprescu.

Scrisoare deschisă către Doamna Ministru Rovana Plumb.

Organizatori marș: ActiveWatch, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România, Asociația Help to Heart și Asociația Totul pentru tine.

Susținători marș: Ordinul Arhitecților din România Filiala București, Asociația pentru Tranziție Urbană, Funky Citizens, Centru de Resurse pentru participare publică – CeRe, Fundația Estuar, Asociația Peisagiștilor din România- filiala București, Asociația Kommunitas, Asociația Front, Asociația Mai mult Verde, Asociația Pro Patrimonio, Asociația Miliția Spirituală, Asociația ArhiTerra, Asociația Unu și Unu, Asociația Tande, Inițiativa Prelungirea Ghencea, Quantic Association, Consiliul Național al Dizabilității din România, Asociația ViitorPlus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *