Din ce materiale sunt confecționate sacoșele, măștile reutilizabile și accesoriile Puzzletex? Cum le întreținem?

 

Sacose bumbac și accesorii Puzzletex

În articolul de astăzi vă vom povesti despre materialele din care realizăm sacoșele, măștile reutilizabile și accesoriile Puzzletex. De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi în ceea ce privește îngrijirea produselor pe care le achiziționați de la noi.

Sacoșele din bumbac 100%

Sacoșe bumbac

Cea mai cunoscută linie a noastră de produse este cea a sacoșelor de pânză. Atelierul de Pânză, unitatea protejată a ViitorPlus, a luat naștere în anul 2009 din dorința de a aduce o schimbare în bine în societatea noastră. Cu gândul la reducerea cantității de plastic, am creat o linie de produse care să fie practice și totodată utile. Așa au apărut sacoșele din bumbac! Realizate din țesătură 100% bumbac (neînălbit, nevopsit și netratat), aceste produse promovează un stil de viață sustenabil. Inițial am pornit la drum cu câteva modele de grafică, după care ulterior am lucrat la dezvoltarea acestei linii de produse. Am povestit mai multe detalii într-un articol anterior. Vă invităm să aflați mai multe amănunte aici.

Cum se întrețin sacoșele noastre din bumbac?

Foarte simplu! Sacoșele se pot spăla manual sau la mașina de spălat la 30 de grade (programul pentru rufe delicate). Vă recomandăm să nu folosiți înălbitor dacă alegeți să le spălați la mașina de spălat! Important de menționat aici este faptul că țesătura este netratată, iar acest lucru înseamnă că aceasta va intra 1-2 cm la apă după prima spălare. De asemenea, nu uscați sacoșele folosind uscătorul pentru rufe. Odată spălate și uscate, sacoșele reutilizabile din bumbac 100% se pot călca cu fierul de călcat la temperatura indicată pentru bumbac.

În ceea ce privește grafica de pe sacoșe, aceasta e imprimată pe produse fie prin transfer termic, fie prin serigrafie. Ambele tipuri de imprimare se comportă bine la spălare, atât timp cât aveți grijă de produse și le curățați respectând recomandările noastre.


Măștile reutilizabile din țesătură bumbac

Măști reutilizabile din bumbacDe anul trecut, din cauza contextului pandemic și a lipsei de măști chirurgicale, am introdus linia de măști reutilizabile la cererea voastră. Dacă vreți să aflați mai multe detalii, click aici și citiți articolul în care am povestit mai multe despre cum au apărut aceste produse.

Măștile pe care le lucrăm sunt realizate fie din țesătură doc (compoziție: 90% bumbac și 10% poliester), fie din țesătură tercot (compoziție: 70% bumbac și 30% poliester). Am ales să mergem pe aceste tipuri de țesături care sunt tratate pentru că este important ca măștile să nu intre la apă (risc ce ar fi apărut la țesătura netratată, ceea ce înseamnă că produsele ar fi intrat la apă după prima spălare în jur de 1-2 cm).

Cum se întrețin măștile reutilizabile din bumbac?

Găsiți mai multe detalii în acest articol de pe blogul nostru.


Accesoriile Puzzletex

Ghiozdane Puzzletex

Puzzletex este gama noastră de produse speciale. Spunem acest lucru întrucât cea mai importantă caracteristică a produselor din această gamă o reprezintă unicitatea. Fiind vorba despre produse realizate din resturi de materiale textile pe care le primim sub formă de donație de la diferiți furnizori, niciodată 2 produse realizate din același metraj nu vor ieși identice (depinde foarte mult cum cade cusătura pe material, ce bucăți de metraje avem disponbile etc.). Vă reamintim astfel că pozele cu produsele Puzzletex din rubrica „magazin” sunt cu titlul de prezentare. Pentru a afla ce modele de produse avem în stoc, dar și ce metraje avem disponibile, puteți să ne scrieți fie pe e-mail, fie pe Facebook/Instagram.

Cum se întrețin produsele Puzzletex?

Recomandăm ca acestea să fie spălate la 30 de grade la mașina de spălat, fără înălbitor. Spunem acest lucru întrucât materialele din bumbac pe care le primim sunt adesea din bumbac colorat și trebuie să avem grijă cu un astfel de material, să nu îi afectăm culoarea.


Sperăm ca toate aceste informații să vă fie de folos și să vă ajute să faceți tranziția către produse sustenabile, cât mai prietenoase cu mediul înconjurător!

Dacă vreți să aflați mai multe despre noi, nu uitați că ne puteți găsi pe următoarele platforme:
– Website: https://www.atelieruldepanza.ro/
– Facebook: https://www.facebook.com/atelieruldepanza
– Instagram: https://www.instagram.com/atelierul_de_panza/


Atelierul de Pânză SRL, lansat în anul 2009, este o unitate protejată și întreprindere socială a asociației ViitorPlus. În Atelier sunt confecționate produse textile prietenoase cu mediul: sacoşe reutilizabile din bumbac 100% (netratat, nevopsit, neînălbit), măști reutilizabile din bumbac și alte produse create din resturi textile pre-producţie, care astfel prind o nouă viață. Pe lângă misiunea de protejare a mediului, Atelierul de Pânză are și o misiune socială, 50% din angajați sunt persoane cu dizabilităţi.

 

 

 

1 reply on “Din ce materiale sunt confecționate sacoșele, măștile reutilizabile și accesoriile Puzzletex? Cum le întreținem?”

  • Ceea ce mi se pare interesant acestui articol este faptul ca introduce produsele care fac parte din gama Puzzletex, precum si substanta tesaturii din bumbac care le ofera o calitate exceptionala. De asemenea, se pot gasi informatii utile despre modul de ingrijire si curatare a acestor produse. Un articol foarte complet si util pe care sunt sigur ca multi se pot bucura de el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *