După cum scriam în postul anterior, plasticul există.
și încă într-o cantitate enormă, câte puțin peste tot, mult într-un loc mic, crescând zilnic, departe de ochii consumatorilor. da, mai alunecă purtate de vânt câte 2-3 pungi de plastic pe trotuar, în fața blocului, în parc, dar asta nu atrage atenția nimănui.
plasticul există. ce putem face noi în calitate de consumatori? în S.U.A., de exemplu, marile magazine pun la dispoziția clienților îngrijorați un serviciu de reciclare a pungilor de plastic. după cum aflăm în acest articol, grija pentru mediu se poticnește de un mic obstacol: oamenii mai uită să ia pungile cu ei când merg la cumpărături, așa că le se oferă sugestii contra-uitării.
ați putea spune: „eu nu aș uita să iau pungile, dar în România magazinele nu oferă această posibilitate”. atunci, poate că e nevoie de puțină magie. toți cumpărăm plastic, fie că vrem, fie că nu vrem: uităm să ne luăm sacoșa refolosibilă când mergem la cumpărături, majoritatea produselor sunt ambalate în plastic, plasticul e ambalat în plastic, traiul ușor e dependent de plastic.
nu poți să nu cumperi plastic? păi, există o alternativă la datul din umeri. poți să te transformi din consumator de plastic, în reciclator. după încheierea ciclului de viață, destinul pungilor de plastic este unul de invidiat: libertate și mobilitate globală, o vacanță a călătoriilor eterne.
aici se poate interveni: să ținem plasticul aproape de noi, refolosindu-l.
aceasta este provocarea pentru săptămâna aceasta: ce putem face cu plasticul, în loc de a-l arunca? de înlocuit încercăm să-l înlocuim, dar încă mai este mult printre noi și încă nu avem o metodă de a-l face să dispară cu ușurință. și-atunci, cum facem plăcută și utilă conviețuirea cu pungile de plastic?
unii deja și-au pus această întrebare și au încercat să dea un răspuns: refolosesc pungile ca saci menajeri, le folosesc pentru a ambala și depozita diverse lucruri, după cum puteți citi aici. dar oare poate fi folosită punga de plastic altfel decât ca obiect de cărat și depozitat? un răspuns afirmativ nu este deloc fantezist. priviți:
plasticul trebuie să fie consumat la nivelul plasticității sale: dacă poate lua atâtea forme, atunci să-l folosim mai mult.
care sunt ideile voastre?
sursa imaginii:http://zedomax.com/blog/2010/06/14/plastic-hack-how-to-make-plastic-molding-from-plastic-bags-recycle/
eu le refolosesc ca pungi de sandvisuri sau pentru depozitarea legumelor in frigider
cadouri hand-made din plastic 🙂 ar putea iesi ceva interesant si original din asta, who knows… altfel, vazand scaunul din plastic reciclat, sunt curios sa stiu mai multe despre cum a fost facut. oare ‘sacosa de panza’ se poate interesa si apoi scrie despre cum a fost facut acest scaun ? Sigur, si ce alte resurse necesita ?
pai am lasat link ca sa afli mai multe despre el. supersacosa se saluta cu artistii, dar nu ii cunoaste personal. deci, cerceteaza! si daca faci un hand-made din plastic, trimite-ne poza. e musai.
eu le folosesc ca arme de autoaparare 🙂
cum vine asta? le folosesti cand nu vrei sa te uzi sau cand trebuie sa pui mana pe ceva murdar?
pai pot sa folosesc punga de plastic ca arma mortala(asfixiere, strangulare, etc) punga de plastic e foarte periculoasa…
Eu merg cu ele la piata – e o adevarata provocare sa nu accept nici o punga de la negustori si sa imi puna alimentele in ele :))
Gabri, sunt alaturi de tine! secretul este sa ii privesti fix in ochi, pret de cateva secunde, foarte intens si sa le intinzi propria ta punga de plastic. va avea un efect si asupra celorlalte pungi de plastic, intimidandu-le.