Chiar dacă lucrăm în atelier cu gândul la natură și oameni, nu uităm de latura creativo-artistică a omului și mai punem din când la cale câte un atelier de pictură pe sacoșe.
În luna februarie, am găsit un partener perfect: Lexis- Școala de limbi străine. Week-end-ul acesta avem ultimul atelier pentru micii lor cursanți, care participă cu voioșie la atelierele noastre de pictură.
Cele două ateliere ținute până acum, în locațiile de la Biserica Cașin și în cartier Floreasca, s-au terminat cu lansarea unei expoziții a sacoșelor pictate. Micuții artiști și-au expus operele votului pentru cea mai frumoasă sacoșă. A fost un final distractiv pentru un atelier în care participanții și-au exersat engleza, înclinațiile artistice și au aflat mai multe despre mediu și problemele cu care acesta se confruntă.
Cum a fost atelierul pentru copii și pentru dnele profesoare, ne povestește dna Violeta Nicola, de la Lexis Cașin:
„Am organizat atelierul pe două direcții: educația ecologică și limba engleză aplicată pe subiecte de protecție a naturii și artă. Ambele laturi au fost inspirate de pictura traistelor.
Copiii care au participat au avut vârste între 6 și 12 ani.
Activitatea propriu-zisă de pictare a ocupat cea mai mare parte a timpului. Copiii s-au exprimat liber în linii, forme, combinații diverse de culori. Cred că aveau în minte nu numai să-și creeze o traistă de vară, originală, care să-i reprezinte, dar și să câștige un premiu la ‘cea mai votata traistă’ din expoziția pe care am organizat-o după atelier.
Le-am atras atenția copiilor că fiecare traistă are o etichetă cu numele celei care a realizat-o și ei, pictorii, și-au trecut numele pe aceeași etichetă. Am vrut să le creez sentimentul unei comuniuni cu cei în nevoie, pe care i-au ajutat cumpărând traista.
Au fost două ore de educație complexă: artistică, ecologică, de comunicare. Copiii s-au implicat cu toată ființa lor, motivați puternic de rezultatul acțiunii.”
Lucrul care se vede din desenele lor 🙂
Sunt superbeeeeee, mai ales prima si ultima.
Bravo !