Cum rămâne cu pungile de plastic din natură?

De fapt, întrebarea corectă este cum rămâne cu bucățile de natură aflate printre pungile de plastic?

Cum cantitatea de pungi de plastic este de ordinul milioanelor global, viitorul pare din ce în ce mai plastifiat: putem începe să înconjurăm bucățile neatinse cu sfoară și să conservăm petice de iarbă din parc, de pe marginea drumului, din apropierea gropilor de gunoi. Chiar și părți care au mai rămas libere în sertarul de pungi de plastic de acasă, căci știm prea bine cât de repede se umple. Și, tot la fel, cât de repede se golește.

Ce știm despre pungile de plastic? Știm că nu lipsesc de pe lista de cumpărături, chiar dacă niciodată nu sunt trecute acolo… În mod ironic.

Știm oare că pot fi transformate în corpuri de iluminat?

Niște artiști spanioli, numiți Luzinterruptus , știu :). Așa că au strâns 5000 de pungi de plastic și au creat o instalație „Plastic Garbage Guarding the Museum” cu corpuri de iluminat, la Gewerbemuseum, din Winthertur, Elveția. I-au rugat pe locuitori să doneze pungi de plastic în schimbul unui bilet la muzeu, le-au luat, umplut cu aer și au introdus becuri pentru a ilumina. Pungile au fost observate, mesajul a fost transmis.

Mai departe, cum rămâne cu pungile de plastic?

sursa: http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/luzinterruptus-plastic-garbage-guarding-the-museum

 

 

1 reply on “Cum rămâne cu pungile de plastic din natură?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *