Sacoșelele noastre sunt trainice, albe, ușoare și… prind la copii. Nu cu mult timp în urmă, sacoșelele noastre au cunoscut oameni noi: copii și părinți de la grădinița „Voinicel” din Călărași.
Gata să-și facă o sacoșă numai pentru ei și datorită receptivității cadrelor didactice și a părinților, pe data de 5 octombrie s-a pus la cale un atelier educațional în care copiii și-au putut personaliza sacoșele.
Ce le-a inspirat copiilor spațiul alb al sacoșelor? Așa cum ele sunt făcute din material natural și copiii au avut la îndemână motive naturale și vesele pentru a transforma sacoșele: flori, fluturi, frunzulițe.
Atelierul de creație a fost organizat pentru cei mici: un prilej de joacă, pentru a-și încerca creativitatea, dar a avut și o motivație de responsabilizare. Aflăm din cuvintele dnei educatoare Niculina Mușat, cum le-a venit ideea și cum au ținut să o pună în practică.
„De ce “Sacoșa de pânză”? S-a ales acest proiect întrucât acesta se putea aplica foarte bine la copiii preșcolari care s-au dovedit încântați de această idee.
Astfel ca de Ziua Internațională a Educației (5 octombrie 2011), s-au organizat “Atelierele de creație” în care copiii și-au personalizat sacoșele. Gândul că gestul este unul bine intenționat, umanitar chiar, i-a determinat pe părinții acestor copii să se implice în proiect pentru a veni în ajutorul persoanelor aflate în dificultate.
De aceea noi, cadrele didactice, dorim să mulțumim încă o dată tuturor celor care au participat și să-i asigurăm că gestul lor a adus speranța de mai bine unor persoane care aveau nevoie de ajutor.”
Cu aceste gânduri de bine, le suntem recunoscători doamnelor educatoare pentru că au sprijinit proiectul nostru și pentru că au reușit să-i atragă pe părinți din tumultul vieții de zi cu zi să-și oprească atenția asupra oamenilor și valorilor ce fac proiectul posibil.
Sacoșelele sunt puțin cam mari pentru copii. Cu timpul vor crește, se vor face mari și sacoșele vor fi numai potrivite. Dar întotdeauna vor fi puțin mai mari, crescând alături de valori care pun laolaltă oamenii, natura și utilitatea.
niste draguti…