Atelierul de pânză are unitate protejată!

Ușile atelierului nostru se deschid în fiecare dimineață pentru Geanina, Georgeta și Mihaela, cele trei angajate. Ușa mai este deschisă de Victor, administratorul atelierului și uneori de Supersacoșa. După-amiaza, pe ușă intră doamnele maistru care croiesc sacoșele.

În zilele cu soare sau fără vreme urâtă, ușa atelierului mai este deschisă de una din doamnele care lucrează de obicei sacoșele de acasă. Vin în vizită sau pentru a da o mână de ajutor atunci când sunt comenzi mai mari. Atât cât pot, curăță sacoșele, leagă etichete și stau de vorbă cu fetele. Pentru că nu se pot deplasa și mișca ușor, ele primesc materialul acasă și cineva din partea noastră merge să ia sacoșele când sunt gata.  Este un du-te-vino plăcut  care ne dorim să continue.

Acum se poate. În ianuarie 2012, am primit autorizația pentru a înființa secția „Lucru la domiciliu” unitate protejată.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că putem primi comenzi de sacoșe din partea firmelor care sunt obligate să plătească lunar o sumă de bani către stat și cărora li se oferă alternativa de a achiziționa produse ale unităților protejate.

Legea spune așa: firmele cu mai mult de 50 de angajați, care nu au persoane cu handicap angajate, sunt obligate să plătească lunar valoarea a 50% din salariu minim brut înmulțit cu numărul de locuri pe care nu au angajat persoane cu handicap, sau că cumpere produse și servicii ale unităților protejate echivalente cu suma respectivă.

În unitățile protejate sunt angajate persoane cu handicap. De aceea, ușa atelierului nostru este deschisă  doar uneori de doamnele care lucrează de la domiciliu. Chiar dacă se deplasează mai greu, vizitele la atelier sunt binevenite, după cum ne povestește dna Bauer într-un post mai vechi.

O dată cu autorizația (nr.1044/13.01.2012 )sperăm să vină și noi comenzi. Și ușa de la atelier să fie deschisă de cât mai multe mâini și să fim într-un du-te-vino continuu.

Ce puteți comanda? Păi răsfoiți catalogul nostru: https://www.atelieruldepanza.ro/files/Catalog_Atelierul_de_Panza_2011_2012.pdf

 

sursa pentru legislație: http://www.unitate-protejata.com/legislatie-unitati-protejate.html

 

 

 

 

3 replies on “Atelierul de pânză are unitate protejată!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + nine =