există țară pentru alergători

Leneșul mai mult aleargă.

Eu nu înțeleg această expresie. nea rafiescu îmi spune că este un proverb, dar până nu o să mi-l tălmăcească un om, o să îi spun „expresie”. aș înțelege această expresie dacă aș fi văzut vreodată pe cineva sau ceva care să alerge  fără să se miște sau fără să facă vreun efort. am auzit chiar că există un animal numit „leneș”, dar nu există nici o înregistrare cu el alergând. mai degrabă există înregistrări cu bigfoot sau monstrul din loch ness, deci putem trasa ușor linia dintre realitate și ficțiune.

însă, în afară de leneși, există niște oameni cărora le place să alerge. chiar și iarna, când toată lumea admiră acest anotimp din interior. iar ei, desigur, nu aleargă înăuntrul unor săli încălzite confortabil, ci, direct afară, în iarnă. o astfel de competiție va avea loc duminică în campusul de la Politehnică, unde participanții vor demonstra încă o dată că nu leneșii sunt cei care aleargă. din păcate, acest lucru nu va fi evident pentru nici un leneș, deoarece cel mai probabil ei vor putea fi găsiți în alte situații și locuri, mai prietenoase cu leneșii.

eu mi-am dat întâlnire acolo cu niște prieteni, veniți să încălzească lumea cu ceai și să-i scape pe doritori de hârtie, pet-uri și aluminiu. în plus, pe lângă această favoare, îi vor premia pe cei interesați cu premii surpriză ce constau în obiecte denumite premii. cei care le vor câștiga, vor afla și despre ce este vorba. prin urmare, vor fi multe mistere de dezlegat în această duminică.(dar nu și misterul lui bigfoot, căci acesta este deja dezlegat*).

mai ales pentru mine, dacă nu cumva până atunci îmi explică cineva ce înseamnă acel proverb criptic.

*-nu există

2 replies on “există țară pentru alergători”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *